20.10.2005, 00:44
|
|
|
Citat:
|
citat od Miki
bravo - uspeo si ....proveravaj redovno dali imaju Update zato sto ce navodno najkasnije za nekoliko godina cela Evropa biti u onom dobrom kvalitetu slike , ja se vec sada radujem i strpljivo ocekujem 2012 kada cu moci i moj kraj da gledam onako sa visine 
|
Miki zao mi je sto moram da te razocaram ![36 1 44[1]](http://www.vumidet.net/forum/images/smilies/36_1_44[1].gif) ,ali ipak mislim da Gogle Earth nece jos dugo ziveti na netu..........
Prema tome moj vam je savet,da sto pre ono sto vas interesuje skinete sa neta...........
Vlasti Indije, Holandije, Južne Koreje i Tajlanda izrazili su zabrinutost zbog dostupnosti satelitskih fotografija vojne i državne infrastrukture na webu Google Earth, jednom u nizu Googleovih servisa. Internet gigant koji je započeo svoj vrtoglavi uspon pomoću Internet pretraživača Google.com još jednom se našao na naslovnim stranicama medija.
Servis Google Earth započeo je sa radom u junu 2005., a radoznali surferi odmah su uočili da, zavisno o delu Zemlje, Google Earth bilo kome s pristupom Internetu može na satelitskim fotografijama prikazati celi niz vojnih postrojenja širom sveta. Neke od tih slika nisu visoke rezolucije, ali neke u detalje prikazuju ono što je u većini zemalja označeno kao vojna tajna.
Ovih dana vlasti Indije, Holandije, Južne Koreje i Tajlanda izrazile zabrinutost zbog opšte dostupnosti detaljnih satelitskih snimaka vojnih postrojenja u svojim zemljama, kakvu pruža Google Maps. Teroristi bi, smatraju u tim zemljama, mogli iskoristiti te fotografije za planiranje napada.
Indijski predsednik A.P.J. Abdul Kalam je na sastanku najviših policijskih zvaničnika održanom u južnoindijskom gradu Hiderabadu izneo pomalo neobičnu tvrdnju. Naime, Kalam je implicirao da je Google posebno odabrao "pojedine zemlje u razvoju, koje su ionako pod pretnjom terorističkih napada, i na webu objavio visoko kvalitetne satelitske snimke tih zemalja".
Kako javlja CNN, slične izraze zabrinutosti iznele su vlade Južne Koreje, Tajlanda, kao i zakonodavci iz Holnadije.
Deo južnokorejskih novina objavio je kako Google Earth pruža satelitske fotografije predsedničke Plave kuće, vojnie instalacije širom zemlje, koja je formalno još uvek u ratu sa Severnom Korejom. Glavni severnokorejski nuklearni pogon, smešten u blizini Yongbyona, takođe se može videti na Google Earth-u.
Isti servis pruža satelitske fotografije zgrade indijskog parlamenta, predsedničke rezidencije, okolnih zgrada vlade, kao i nekih vojnih instalacija.
Indijski predsednik, inače naučnik koji je ranije vodio indijski nuklearni program, pozvao je na donošenje zakonskih mera koje bi sprečile prikazivanje i distribuciju takvih materijala.
Debi Frost, PR Mountain View-a (kalifornijske podružnice Googlea), izjavila je je da Google Earth koristi informacije iz javnih izvora, i da su prikazane fotografije stare nekoliko godina.
"Google vrlo ozbiljno shvata pritužbe nekih vlada na servise Google Earth i Google Maps. Google je spreman na razgovor s indijskim vlastima o bilo čemu što bi ih moglo brinuti." - rekla je Frost.
Promijenjeno od rammstein (20.10.2005 u 00:47 sati)
|