Citat:
citat od pike.sch
eclipse4 dali si ovo slikao kradom ili sa dozvolom kustosa, ne verujem da bi ti dozvolili da slikas. Ja sam hteo da slikam u muzeju u Herceg Novom ali mi je kustos rekao da se sme slikati samo van muzeja a u muzeju nisam dobio odobrenje. A bas sam hteo da slikam jer je bilo mnogo toga da se slika.
|
Ma te fore imaju sam stranci.Kada sam 2008 bio u bugarskoj obisao sam grad nesebar i stari grad.Bio je tu i muzej u kome sam morao zamislite da platim ako hocu da slikam ili da snimam.Tarife su bile razlicite,ja sam bio u cudu ali turizam je turizam kada zgaznes u go... moras da platis jer si ostetio prirodno okruzenje.
U vinci sam mogao da slikam koliko god hocu a ulaz u muzej i pricu kustosa koja je trajala 1 sat,ukljucujuci pocetak koji je bio kod profila na kom se vide kulturni slojevi pa polako redom,Cena je prosle godine bila 100 din.Kod mene u gradskom muzeju postoji postavka koja je od praistorije pa do danas,svkog dana mozes ici,slikati, snimati,gledati uz kustose koji su uvek raspolozeni za pricu.Kamene alatke nadjene kod nas i negde preko nisu iste,eeeeee njihove su bolje i nesme da se slikaju jer su od neprocenjive vaznosti za nauku.Nase nisu jer su razbacane po kojekakvim njivama i atarima.