Meni je interesantno sto svi tragaci govore kako je GMP nestabilan i da mu smeta ovo ili ono. Mene stvarno zanima da li vi senzitivnost uvijek odvrnete do balcaka ili sta. Zadnji put kada sam bio sa kratik na terenu, imao sam GMP sa malom sondom, 10cm dubok snijeg i nisam imao nikakvih problema sa trazenjem. Kada mi se na sondu nakupi previse snijega, ja ga kucim malo o drvo i snijeg spadne, ali opet nisam dobijao nikakvo pipsanje i sta ti ja znam sta. mozda je kod vas zemlja stvarno puna minerala i bas tada se osjetljivost mora smanjiti inace nista od rada. Kao sto vole reci, to je isto kao da po magli vozite sa upaljenim dugim svjetlima. Ne mogu takodje vjerovati da su svi GMP koji su u Srbiji, jednostavno losi i da svi imaju nekakve probleme. Ja jos nikada nisam imao problem da mi detektor pipsa i svira ako stavim sondu na zemlju, mene stvarno interesuje kako vi to radite tim detektorom tj sta mu radite da on tako radi

.
@Miligore, GMP i jeste napravljen za sitnije predmete i zato ce ti se uvijek bolje pokazati na srednjovjekovne srebrnjake, na foliju od cigareta i sl folije vristi kao lud a tebi ako to smeta ili nekom drugom, neka onda promjeni model i stvar je zavrsena. Meni ako ne odgovara nesto, ja se toga rijesim. Cudno mi je to da sam do sada imao 3 goldmaxxa, prvi model i dva powera i nikada nisam bio nezadovoljan, da jesam nebih kupovao.