Citat:
citat od kratki
Aparat stelujem po mogucnosti, to jest: Sens se okrece na desno dok aparat ne pocne da cvrcka i onda se malo vrati nazad, to nekada moze biti do kraja a nekada oko crvene strelice. Jos nikada nisam morao spustiti Sens na 12h da bi mogao traziti. Mora da su kod tebe svi uslovi takvi da bas sve to smeta Goldmaxu a ostalim aparatima ne.
Radio sam sa mojim aparatom na 30-40m od zeleznicke pruge i jedino sam tu morao sici sa Sensom na oko13h, inace nigde vise.
A sta sam sve iskopao i koliko duboko sa njim to vise ne mogu pisati jer ispada da lazem posle svega ovoga sto sam procitao, mislim da moji nalazi koji su ovde pokazani mogu da potvrde malo moje reci.
Ne nalaze se svi nalazi na povrsini i ovde nema tog terena koji nije pretrazen, ovde se trazi preko 20 godina i ljudi ovde imaju Fisher, White, Minelabove i Tesorove aparate, i sad ja dosao posle njih sa Xpeom i nalazim ono sto su oni propustili.
Po meni su ova tri faktora vazna: sreca, znanje i vestina rukovanja aparatom i kvalitet aparata, ostalo samo dolazi.........
|
evo ovak kratki ukratko

:
aparat se steluje bas kao sto ti kazes....ali ima njiva gde sam ti napisao mora sens da ti bude na 9h da bi mogao da radi,dok recimo ****** ore pored njega,to je tako i ostaje tako,a ti ako ne verujes dodji pa se uveri ili bilo ko drugi.
na skoro svakoj njivi ovde sens moze da se odvrne do kraja i da aparat bude miran u radu al nemiran kad se sonda spusti na zemlju.takodje na granici crvenog aparat moze da radi mirno a kad se spusti sonda na zemlju da peva (sve to vazi i za trave i ostalo).kao i jos manje.....al aj da sve to pripisemo kako ssi rekao,nacinu stelovanja.
sto se 12h tice ja nisam napisao da tako radim sa njim,vec da je neko napisao da ENGLEZI rade sa njim na 12h,tu si se prebacio,alk nema veze,poenta nije 12h poenta je u tome da su napisali da se na dubini ne gubi,odnosno gubi malo.sad kao jedan veliki poznavcalac xp-a i vumi takodje,zasto to nisi demantovao,jer i sam znas da se gubi dosta dubine.
i ja sam iskopao mnogo toga i mnogo duboko kao i ti ali i sa drugim aparatima....duboko sa xp-om,mogu na prste da nabrojim (STO NE ZNACI DA NECU ISKOPATI,da se ogranicim odmah),ispalo bi da i ja lazem.e sad kao sto sam na forumu napiso unazad,najdraze bi mi bilo da me neko razuveri u sve ovo i daj boze da ispadne da mi je detektor neispravan ili da sam jos glup da naucim kako se podesavaju dva dugmeta,pa da me neko nauci.
a takodje bih voleo da mi neko pokaze,nauci ili sta vec da detektor prkce na fibulu koja je 5 cm u zemlji,odnosno,da je odaje tonom gvozdja i plemenitog (i jedno i drugo se desava da ne dodje do zabune).....par njih koje sam izvukao,izvukao sam samo na moju tvrdoglavost inace drugi takve signale ne bi kopao.nakon izvadjene fibule,i pretragom zemlje,nije nadjeno ni jedno parce gvozdja....detektor potpuno cuti a fibula daje jasno lep signal van zemlje.
takodje,desava se da mi lepo javlja e_kser a tek nakon sto ga izvucem iz zemlje on pocne da prkce ili da ga ne vidi.imam utisak da ima oci,pa kad i on ugleda da je gvozdje zacuti.
zanemari sve gore pisano i odgovori mi samo na zadnja dva pitanja.
a drugo sta zelim reci je....zasto kada se o necemu raspravlja na forumu,dolazi do nekog razora,mrznje...netr eperljivosti,cemu to?
ako vam ne odgovara moj opis xp-a,javi te mi na pp ne mora javno i istog momenta cu i prestati da pisem.
eto ga vumi cist primer,doso do zakljucka da ja hocu da kazem da me zbog necega prevario.....mislim. ...iskreno....sta reci,katastrofa.
cemu to ljudi?
necu uci u dublje rasprave,jer se lepo osecam ovde na forumu i tako zelim da ostane.
i jos nesto,ostajem pri svakom slovu koje sam ovde iskucao,dok me neko ne ubedi u suprotno.tad kad me ubedi ja cu ovde napisati na forumu,ljudi bio sam glup sad sam ucen.sta drugo da kazem.