Prikazati pojedinačan prilog
Staro 03.03.2011, 10:04
Krusarac
Gost

prilozi: n/a
To definitivno ni u ludilu ne bi smelo da im se desava a desava im se i te kako.Prvo sam mislio da je ista prica kao sa ostalom evropskom robom koja dolazi na jugo-istok evrope odnosno roba smanjenog kvaliteta,to je dokazano cak i kod mercedes automobila.Ali nije taj slucaj,ovi problemi se svuda desavaju.Veliki prodavci to nece da objave i tako se ta prica precutkuje.E sad,ne izlazi od njih svaki drugi ili treci sa manom ali i svaki 30ti da izadje takav pa nije lepo s`obzirom da su malo precenjeni a pogotovu sonde.
A sad drugi i vazniji deo price.
Mislim da veci problem oko ovoga predstavlja ocekivanje tragaca pogotovu ako im je to prvi detektor i ljudi naravno nemaju iskustva jer su tek stupili u hobi.Tu neke stvari moraju da se odvoje
1.To je detektor sa visokom frekvencijom od 18Khz i ne postoji koliko ja znam ni jedan koji radi kao zaliven pogotovu sa tim frek.ako mu se sens odvrne do kraja.
2.Xp aparati nemaju klasican disc. i sam takav nacin rada prosto receno jos vise utice na zujanje i sviranje.Kod ostalih masina se to resava fabrickim"pritezanje m" disca tako i kad je vama disc na 0 u stvari nije potpuna 0 vec disc po malo radi a upravo da bi detektor bio mirniji i da bi se izbacile smetnje primesa rude i mineralizacije iz zemlje.Pa zato recimo Tejon ima isto visoku frek.17,5 ali mirnije radi.Ali je zato i malo plici.
Licno vise volim ovu drugu varijantu jer razlika u dubini nije velika.
3.Izuzetno vazan faktor je tip zemljista na kome trazite,to na zalost u vecini slucajeva ne znate dok ne kupite detektor.A pogotovu to saznate kad kupite neki visoko frek.detektor nebitno koji.Ovo kazem jer sam za 5god trazenja nailazio na takve terene gde apsolutno nista nije u stanju da radi kako treba ni VLF ni Pi.
Oprostite na pisanju ovo je cisto bilo za ljude koji tek krecu sa ovim hobijem.
odgoovorite sa citatom