Prikazati pojedinačan prilog
  #12  
Staro 01.08.2011, 23:18
pdragan
Gost
 
prilozi: n/a
mislim da nisi dovoljno citao postove iskusnijih tragaca,uopsteno o metal detektorima.
ako mislis da imas dobre terene,gde nije sve ocerupano i ocisceno,posao ti moze zavrsiti bilo koji detektor srednje klase f2,ace150,ace250.... znaci bilo koji detektor koji ima diskriminaciju i detektuje ti do 25cm u zemlji.
ako takve terene nemas,onda ti treba dobra masina,gde ce ti tih dodatnih 5 cm na ociscenom terenu umeti da izvuce lep denar ili sester.
razlika u ceni nije samo u dubiniu vazdusnom testu ili u testu gde se reklamiraju,gde u toj u zemlji nema rimske cigle,ferita,mineral a,otpada..
vec je razlika u mogucnosti detektora da u tim uslovima nadje dobru metu.
ako nemas predstavu kako to izgleda dacu jedan prost primer:
-upalis detektor u sumi na rimskom terenu,odlicno radi i miran je,dubina mu je 50cm u vazduhu hvata sester,to je odlicno.
polako spustis sondu ka zemlji,pocinje da reaguje na zemlju(svira na gvozdje),moras povecati ground -dubina opada na 40cm.
kreces u potragu i nailazi na ciglu pod zemljom i mineralno kamenje,ponovo povecavas ground i filtere zemlje-dubina opada na30cm
e sad je vec dobro ,miran je i nema vise smetnji,ali..pojavlj uju se nekakvi ekseri,legure gvozdja,tako da moramo ukljuciti i diskriminaciju,detek oru je dubina vec pala na 20cm ,i kako to da onoliki sesterac ne vidi dublje ,a tek neku sitniju kovanicu?
tako da dobar detektor koji uspe da sve ove smetnje dovede u red i da mu dubina ostaje pristojna,sa 50cm u vazduhu na recimo 40cm u zemlji ,onda je to odlican detektor.
od ovih sto si ti nabrojao,to ne moze ni jedan
odgoovorite sa citatom