Citat:
citat od ObeliX
...znas li koliko je ljudi (necu govoriti o velikim umovima covjecanstva,da ne ispadne kao neka sprdnja) proucavalo Ilijadu i Odiseju i da li je ikad iko pomenuo proroka Jeremiju u svojim raspravama?
|
Do danas je na temu Ilijade u svijetu napisano 300 000 knjiga. Mnogi su doktorirali na Homerovim djelima. Isto tako, mnogi su započimali čitati Iijadu i nikada je nisu uspjeli pročitati. Samo one osobe koje su uspjele, slučajno ili namjerno, pronaći "ključ" za čitanje, - uspjele su, a mnogi su je uspjeli pročitati a da nisu svijesni da su pronašli ključ za čitanje.
Uglavnom, Ilijada je Božansko djelo i ako u vama probudi ljubav za njom, - ona postaje vaša sudbina.
Dobro si rekao, mnogi su veliki umovi proučavali "Homerova" djela i objavljivali znanstvene radove na tu temu. Ja sam u prednosti u odnosu na njih, jer su svi oni samo moji učitelji od kojih sam crpio korisnu građu, - uvijek je u prednosti onaj tko ima više učitelja!!
Nemoj misliti da sam lako došao do svoje teorije, moj je životni put bio posut; trnjem, kamenjem, znojem i poniženjima (da se opet rodim ja ga nebi mjenjao).
Kada sam nakon četvrt stoljeća napokon objavio sve u jednoj knjizi, - uzdahnuo sam i rekao; * sad mi nije žao umrijeti!!!*.
Kad netko objavi ovakvu škakljivu teoriju, mediji su ti koji ga stalno opsjedaju i prate svaku reakciju. Tako je bilo i sa mnom, samo što sam ja strogo birao medije i novinare po njihovoj ozbiljnosti.
Uspio sam zadržati one vjetrove koji su zakovitlali Roberta Salinasa Pricea. Kada je Price zaplivao kroz medijske vode izgubio je moć daljnjeg izučavanja.
Evo, ja sam neočekivano uplovio na ovaj forum, cilj mi je da ostavim trag svoje teorije o kojoj će, nadam se, mnogi malo ozbiljnije razmišljati.
A, a, ako osjetim da je došlo vrijeme ....pomoći ću i u otkrivanju pećine u kojoj se nalazi ZAVJETNI KOVČEG !