Vumi's Antika  

Nazad   Vumi's Antika > DETEKTORI METALA > Testiranje detektora
Portal Galerija Pričaonica Detektor šop Pomoć korisnička lista Kalendar Označite sve forume kao pročitane

Testiranje detektora Ovdje možete pročitati rezultate testiranja raznih detektora i takođe unijeti vaše rezultate testiranja...

Odgovor

Teme - opcije
Staro 28.07.2009, 23:10
Korisnička slika od Enigma
Enigma Enigma je offline
°°°EnigmA°°°

Registriran : 20.12.2006
Starost: 65
prilozi: 8.898
Zahvaljivao se: 114
Dobio je 935 zahvalnice(a/u) za 543 priloga
Ni ja nemam problema s ciglama.
odgoovorite sa citatom
Staro 29.07.2009, 08:31
agrippa
Gost

prilozi: n/a
ja kad naidjem na ciglu ja je sutnem
odgoovorite sa citatom
Staro 29.07.2009, 11:05
tragac78
Gost

Imam kući razne uzorke rimskih cigala.Neke su više a neke manje ,,mineralizovane,,.K ažem tako zato što neznam tačno koji je i čiji oksid prisutan(možda je i neka ruda) u tim ciglama jer ih nisam laboratorijski analizirao a da ne bi pogrešio lakše je koristiti opšti opis koji se i inače koristi u žargonu prodaje i industrije metaldetektora
Baš je lepo čuti da ljudi imaju tako dobre detektore koji su neprikosnoveni za bilo kakav teren i da dublje vide u zemlji nego u vazduhu...možda im zemljište i dozvoljava da podignu osetljivost više nego u vazduhu pa zbog toga.Samo se pitam ako je tako kao što tvrdite kako to da na terenima koji su pretraženi po ne stotine nego nekoliko hiljada puta u mom kraju sa super moćnim explorerima,cz5,cz7, xlt,dfx......i kojekakvim drugim aparatima i dalje ima novčića i to na relativno plitkim dubinama?Posle svakog oranja(ne dublje od 30cm u mom kraju) i svakog freziranja (15-ak cm) izlaze i nalaze se novi novčići! Pa odakle to dolazi kad detektori vide te iste pare u vazduhu na 30-ak cm a u zemlji i dublje po vašim tvrdjenjima???
odgoovorite sa citatom
Staro 29.07.2009, 12:13
Korisnička slika od banebeograd
banebeograd banebeograd je offline
Mladi arheolog

Registriran : 21.03.2006
mjesto: Srbistanski tamni vilajet
prilozi: 994
Zahvaljivao se: 24
Dobio je 44 zahvalnice(a/u) za 31 priloga
Citat:
citat od tragac78 Prikažite prilog
Baš je lepo čuti da ljudi imaju tako dobre detektore koji su neprikosnoveni za bilo kakav teren i da dublje vide u zemlji nego u vazduhu...možda im zemljište i dozvoljava da podignu osetljivost više nego u vazduhu pa zbog toga.Samo se pitam ako je tako kao što tvrdite kako to da na terenima koji su pretraženi po ne stotine nego nekoliko hiljada puta u mom kraju sa super moćnim explorerima,cz5,cz7, xlt,dfx......i kojekakvim drugim aparatima i dalje ima novčića i to na relativno plitkim dubinama?Posle svakog oranja(ne dublje od 30cm u mom kraju) i svakog freziranja (15-ak cm) izlaze i nalaze se novi novčići! Pa odakle to dolazi kad detektori vide te iste pare u vazduhu na 30-ak cm a u zemlji i dublje po vašim tvrdjenjima???
jel ti ovo pitas ozbiljno ili ...
odgoovorite sa citatom
Staro 29.07.2009, 13:20
agrippa
Gost

...i moj tata skuplja sve sto nadje po njivi od komada keramike cigli olova pa i ek****.Ne znam zasto uopste pali diskriminaciju kad svejedno kopa na sve zivo
odgoovorite sa citatom
Staro 30.07.2009, 00:48
Korisnička slika od Enigma
Enigma Enigma je offline
°°°EnigmA°°°

Registriran : 20.12.2006
Starost: 65
prilozi: 8.898
Zahvaljivao se: 114
Dobio je 935 zahvalnice(a/u) za 543 priloga
XLT i DFX su odlični za detekciju metalnih predmeta u zemlji, zračni testovi kod ovih aparata su loši, tim bolje.
Teško je pronaći na 30 cm novčić u okomitom položaju, ali kada ga plug postavi vodoravno, nema problema.
Brzi gonzalesi što jure po terenima slabo nalaze, a trome kornjače osjetno više.
odgoovorite sa citatom
Staro 30.07.2009, 09:20
agrippa
Gost

Samo da se nadovezem na mudri govor Enigme
...upravo zbog te slabe osetljivosti u vazduhu ova grupa detektora nije pogodna za oranicu ali zato kada upadnes na ravnu njivu i spustis sondu tik iznad zemlje nalaza koliko hoces
odgoovorite sa citatom
Staro 05.08.2009, 16:02
Cezar Veliki
Gost

E konacno sa nasao dva nova detektora izmedju kojih se dvoumim a to je:
Minelab xTerra 50 i fisher 1270x
Koji od ova dva mi vi preporucujete?
odgoovorite sa citatom
Staro 05.08.2009, 19:19
pdragan
Gost

Citat:
citat od Cezar Veliki Prikažite prilog
sto se mene tice ni jedan ni drugi .na modelu 1270 su nesto zeznuli,a ova x-tera je totalno promasena
ako trazis savet,evo ti jedan od mene.whites aparati su najbolji,ali i najtezi za stelovanje(dfx,xlt i ostali)minelab aparati su ti malo skuplji ,malo tezi i isto malo komplikovani,mada ne kao whites.
fisher su ti laki,mnogo jednostavniji ali ne i mnogo duboki.
ako bih ti preporucio model koji da kupis rekao bih ti da pitas eclipse(okrenes dugme i radis,lagan,stabilan ,dubok,sa malo slabijom disc.) ili fisher 1266 ili neki xp
odgoovorite sa citatom
Staro 05.08.2009, 19:26
Korisnička slika od banebeograd
banebeograd banebeograd je offline
Mladi arheolog

Registriran : 21.03.2006
mjesto: Srbistanski tamni vilajet
prilozi: 994
Zahvaljivao se: 24
Dobio je 44 zahvalnice(a/u) za 31 priloga
Citat:
citat od Cezar Veliki Prikažite prilog
nesto trece,
u tom cenovnom rangu moj izbor bi bio minelab musketar advantage koji po jednostavnosti, ceni i kvalitetu odskace od oba,
sretan izbor, pozzzz
odgoovorite sa citatom
Odgovor

Teme - opcije

Forumske odredbe
Vama nije dozvoljeno, postavljanje novih tema.
Vama nije dozvoljeno odgovarati na priloge
Vama nije dozvoljeno uploadovati dokumenta
Vama nije dozvoljeno obrađivati vaše priloge

BB-kod je uključen.
Smileys su uključen.
[IMG] Kod je uključen.
HTML-kod je isključen.

brojač posjetilaca