Vumi's Antika  

Nazad   Vumi's Antika > O S T A L O > Zanimljivosti
Portal Galerija Pričaonica Detektor šop Pomoć korisnička lista Kalendar Označite sve forume kao pročitane

Zanimljivosti Sve što nalazite zanimljivo...

Odgovor

Teme - opcije
Staro 03.11.2006, 10:00
Miki
Gost

prilozi: n/a
slike su ti super , ipak ja mislim da je veoma korisno napraviti taj kurs ronjenja za sve one koji misle ici sa opremom i na vecim dubinama , ronio sam i ja sa maskom i cevcicom ali nije to to ...
pored toga u vodama vrebaju razne opasnosti kako prirodne tako i neprirodne . a stotinak eura nije uopste puno kada se uzme fantastican dozivljaj u obzir...
odgoovorite sa citatom
Staro 03.11.2006, 10:06
laki
Gost

Naravno ,ta dva nacina ronjenja se razlikuju ko nebo i zemlja.
odgoovorite sa citatom
Staro 03.11.2006, 10:11
Miki
Gost

ma da covece , ostajao sam pod vodom dok ne poplavim zbog manjka vazduha ... pa onda izronis i opet uronis ... i nakon 30 minuta kada izadjes iz vode izgledas kao mrtvak
odgoovorite sa citatom
Staro 03.11.2006, 15:32
terminus
Gost

Kad sam bio mali, jako mali, ponekad sam sanjao kako letim. To su bili toliko uzbudljivi snovi da su mi se urezali u "reljefno" sjećanje, sve do u pojedinosti. Danas se s nostalgijom, i s uzdahom za prohujalim vremenima bezbrižnog djetinjstva, sjećam svoje mladosti i tih predivnih snova! Oni mi se nikad nisu ostvarili, no u javi sam doživio nešto vrlo slično letenju. Postavši ronilac otkrio sam jedan predivan svijet velikoga plavetnila. Ono što me u ronjenju osobito ushićuje jest postizanje bestežinskog stanja. Lebdit u vodi, postići neutralnu plovnost, je gotovo isto kao letiti, a to je, vjerujte mi, BOŽANSKI OSJEĆAJ!
odgoovorite sa citatom
Staro 03.11.2006, 17:01
dwarf
Gost

Terminus, to je pravi izraz, BOZANSKI OSECAJ, lebdenje i bestezinsko stanje!!!
Nije problem roniti dublje od 20m, mada nemojte slusati idiote koji pricaju o ronjenju na vazduh na 100m. To su kreteni zbog kojih se gine. Mi smo se na Visu spustili na 60m, ali u mom klubu su ljudi koji drze rekorde ove zemlje, u maltene svim disciplinama, pokupili smo sva prva mesta na skoro svim takmicenjima u Srbiji(a i sire), a ronjenja smo radili uz maksimalnu opreznost, u grupi, samo jednom. Sve ostalo je bilo do 40tak m. Maksimalna sigurnost, maksimalna bezbednost, maksimalno utrenirani ljudi, vodja ronjenja lokalac sa maksimalnim poznavanjem terena i dubine i sve to samo za jedan zaron na 60m sa vazduhom. Ponavljam, idioti i uspaljeni kreteni pricaju o vecim dubinama. Moguce je, ali je pogibeljno i uglavnom uzaludno, jer je sve interesantno prosecnom roniocu uglavnom plice. Kursevi su potrebni, jer tek tada covek shvati sta je ronjenje. Pozdrav
odgoovorite sa citatom
Staro 04.11.2006, 05:31
dwarf
Gost

Vis

evo jos, sorry, ako koju ponovim.
prikačene grafike
Tip dokumenta: jpg P1010006a.JPG (64,9 KB, 10x prikazano)
Tip dokumenta: jpg P1010007a.JPG (66,0 KB, 7x prikazano)
Tip dokumenta: jpg P1010009a.JPG (60,8 KB, 6x prikazano)
Tip dokumenta: jpg P1010010a.JPG (53,6 KB, 9x prikazano)
Tip dokumenta: jpg P1010011a.JPG (59,8 KB, 9x prikazano)
Tip dokumenta: jpg P1010012a.JPG (79,3 KB, 9x prikazano)
Tip dokumenta: jpg P1010013a.JPG (48,0 KB, 6x prikazano)
odgoovorite sa citatom
Staro 04.11.2006, 16:22
terminus
Gost

Dwarf, s obzirom na boju ronilačkih boca očito ste ronili na nitrox.
odgoovorite sa citatom
Staro 04.11.2006, 20:00
dwarf
Gost

Terminus, nismo ronili na nitrox, vec na najobicniji vazduh. Boce su bile od 12,15 i 18l, a boja potice samo od mrezice koja je bila oko boce. Na prvoj strani, prilog 6, na slici sam ja sa 18icom sivom na ledjima. Vazduh 200tinak bari i to je to. Imam jos gomilu fotki, ako zeli ekipa sa foruma, saljem jos.
odgoovorite sa citatom
Odgovor

Teme - opcije

Forumske odredbe
Vama nije dozvoljeno, postavljanje novih tema.
Vama nije dozvoljeno odgovarati na priloge
Vama nije dozvoljeno uploadovati dokumenta
Vama nije dozvoljeno obrađivati vaše priloge

BB-kod je uključen.
Smileys su uključen.
[IMG] Kod je uključen.
HTML-kod je isključen.

brojač posjetilaca