|
||||
|
||||
moj prvenac
Izasao sam danas pola sata do jedne livade cisto da prosetam detektor, jer verovali ili ne otkako sam kupio detektor, kisa pada svako vece. ceo dan je suncan i topao, dok radim naravno, i cim dolazim kuci eto kise.
E danas nije padala pa reko samo da me zelja mine, da ga cujem kako svira i tako ti ja u jednu livadu, a u njoj kramp nemozes da zabijes koliko je kamenita ( ja sam poneo riljac, nov kazu ima garanciju 5 godina, a on se sve iskrivi moracu da ga vratim sutra ili da mi daju drugi) probao sam na dva tri signala da kopam ali sve neka gvozdjurija i taman sam hteo da se vratim kuci kad opet jos jedan signal malo drugaciji od ostalih ali posto ne poznajem masinu pa i nerazlikujem ga bas. Ma reko jos ovu rupu i idem, kad ono izadje ovo malo, tanko i nikakvo, ali posto je prvo meni puno drago. Diametar mu je 1cm , debljina 1mm a tezinu neznam
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
||||
|
||||
Bravo Stef, ne znam što je, ako sam dobro vidio iz 1600 i neke je.
|
|
||||
|
||||
Cestitam na prvencu...sad si vec zarazen . Ako bi nam rekao u kojoj zemlji si ga pronasao (Francuska?) mozda bi lakse nasli o kome se novcicu radi. Neka ti je sa srecom i da bar na svakom izlasku pronadjes po jedan ako nista vise .
|
||||
|
||||
Saznao sam da je ovo sol CHARLES EMMANUEL II (1638-1648)
AV: C.EMANVEL.II.D.G.DVX .SAB RE: +IN.TE.DOMINE.CONFID O. Ovakva para je kovana 1640,1641,1642 i 1643 , posto se kod mene ne vidi godina tu je negde. Diametar joj je 21mm a materijal bilon (neznam dali se i kod nas kaze isto (legura srebra i bakra i malo olova)). Inace nadjena u Fr.
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
||||
|
||||
I od mene cestitke za prvi novcic
|
|
||||
|
||||
ja nesmem ni da izadjem (preko puta mene zivi lovocuvar) i kad upalim lajku posle par sati me cekaju POLICIJA I LOVOCUVARI ZAJEDNO! na prilazu gradu...... vise puta... juce mi ostao detektor u sumi
|
||||
|
||||
Jadni moj prijatelju iskreno suosjećam sa tobom, to možeš zahvaliti kretenima koji oru po terenima s plugovima od jednog metra i dublje.
Čim primjetiš te krivolovce odmah ih prijavi, zahvaljujući njihovom bezobrazluku i beskonačnoj pohlepi, sve poštene i korektne lovce trpaju u isti koš sa njima. Kada je u pitanju zlo ne treba birati sredstvo da ga se iskorijeni. |
|
|