|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
valjda pojas
ovo je od mog poznanika koji me je zamolio da postavim sliku da bi saznao nesto vise (starost itd.)... posto ja nisam neki strucnjak, svaki komentar bi mu dobro doso...uh ,zaboravih da napisem da nije zlato...
|
|
||||
|
||||
Datacija ovog pojasa je po mom mišljenju negdje 19. do 20. stoljeće tj. austro-ugarski. Ali nemoj da me držiš za riječ. Želim da čujem i tuđa mišljenja???
|
|
||||
|
||||
Da li je austrougarski to nisam bas siguran...da li mozes reci sta se nalazi orlovima na "stomaku"? Jesu li to ocila sa 4s ili se varam?
|
||||
|
||||
Koje je to velicine uopste? Da to nisu popovi nosili oko vrata ?
|
|||
|
|||
jesu 4 ocila a dimezije su oko 23x8cm (otprilike ), pozadi ima i mesta recimo za neki kais ili sl.
|
|
||||
|
||||
Meni nesto govori da je to visilo oko vrata i to bas nekog od popova
|
||||
|
||||
Srbija 19. stoljeće, privjesak je nosio oko vrata neki državni službenik. Slažem se sa Vumijem da je mogao biti i pop.
Stvar je vjerovatno rijetka jer ju prvi put vidim. |
|
||||
|
||||
Koliko ja vidim na tom (slažem se) pojasu imaš krunu Karadjordjevića.
Te alke verujem da su za ukrasne trake ili lente . Početak 2o veka. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Avarski pojas | rammstein | Antika | 36 | 23.11.2023 09:56 |
Avarski pojas | Vumi | Zanimljivosti | 18 | 28.05.2008 11:21 |
Imperatov pojas........ | rammstein | Zanimljivosti | 13 | 07.01.2007 05:17 |
Zlatni pojas iz Srema | licinije | Priče...legende...itd | 3 | 25.12.2006 23:16 |