|
|||
|
|||
potpuno su razliciti displeji,ali princip je sigurno isti,sto manje tog crnog to cistije ces cuti tonove,tj ukljucivanjem bilo kakve discriminacije ,vise neces imati cist ton i dubina automatski opada.to sam video na svim modelima aparata.
Citat:
|
|
|||
|
|||
ja sam napisao kako je to kod sover.gt ,za explorera ne znam ,pretpostavljao sam da je slicno ako ne i isto...
|
|
|||
|
|||
Ovaj vikend sam malo eksperimentisao sa detektorom i ovako stoje stvari:
Krenuo sam sa praznim ekranom i ukljucenim 4audio modom. U ovom slicaju detektor svira na sve metale ali sa cetiri razlicita tona. Gledanjem u displey na tragacu je da oceni sta ce da kopa a sta ne. To me je malo smorilo pa sam popalio diskriminaciju na mestima gde mi se javljalo gvozdje u vidu eksera i manjih truncica (desni ugao dole). Takodje sam malo esperimentisao i sa osetljivoscu detektora : u manuel modu sam isao do 25 (1-30) i radio je stabilno (zvrcne ponekad ali nije strasno) dok u auto sens modu radi na +3 (istom stabilnoscu) Teren na kom sam radio je dosta siromasan i nezagadjen pa nisam imao nesto puno nalaza da bih zakljucio dobijanje na dubini ali sledeci put cu i to da proverim |
|
|||
|
|||
Za minelab neznam ali sa mojim Whites spectrumomvolim da radim tako što isključim diskriminaciju i pustim da svira na sve a na displeju gledam šta je.Malo dosadi non stop sviranje ali zato je osetljiviji i dublji aparat jer nema diskriminacije da ga ,,štroji,,.Sad ponovo prelazim pregažene terene i ponovo nalazim imam lepe nalaze.Možda slično važi i za Minelab.Pozdrav.
|
|
|||
|
|||
mislim da to nema veze sa dubinom nego sa greskom VDI na granicama detektovanja detektora gde zna da pogresi . Sve je lepo u vazduhu ali kada sitan novcic zakopas malo dublje zna da ga diskriminise kao foliju pa cak i kao sitan ferit pa ti vidi
Takodje ce bolje raditi kada imas pozitivnu metu u blizini negativne ... Losa strana je glavobolja i maksimalno usporavanje rada |
|
||||
|
||||
Citat:
ponovicu po ko zna koji put..diskriminacija je vaznija od dubine recimo ja cu od 20 kopanja pronaci 15-ak novcica a nekom bez diskriminacije ce za tih 15 novcica biti potrebno iskopati cirka 50 -100 rupa...... e sad racunajte koliko je to utrosenog vremena. |
|
|||
|
|||
sve zavisi od situacije ,nekada imam volju pa kopam na sve zivo a nekada me mrzi da se sagnem pa jedva cekam da se dovucem do kola i legnem
|
|
|||
|
|||
Citat:
tako da moras da se javis posle 200-400 radnih sati rada sa e-tracom,pa ces mi reci dali je dubok-stabilan-i dali ima dobru diskriminaciju. jos uvek si u fazi nerviranja,i upoznavanja,to ti je za svaku masinu isto,kao i sa zenom,polako dok je upoznas ,a posle joj pomrsis konce ili u tvom slucaju-napunis djepove |
|
|||
|
|||
Zato sam i reko da gledam displej da ne bi kopao 100 rupa za jedan novčić Inače praktikujem da kopam i na malo sumnjive signale.Pod diskiminacijom na pojedinim terenima ne bi više ni jednom zazujao aparat,takve terene ja imam stoga isključim svu diskriminaciju i redom zvoni.A volim da nadjem i poneku strelicu i koplje koje bi mi(i sigurno je) pod disc. sigurno promaklo.A na novim terenima uključim i ja diskriminator da bi brže prošo veću površinu,to stoji.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Na spectrumu sam od samog pocetka radio u mixedmodu i dobro znam prednosti kada detektor svira na sve ,ovde pokusavam da povecanjem tresholda napravim nesto slicno . Kada mi se treshold prekine a ne svirne da je pozitivna meta tada malo razgnem zemlju da proverim da nije slucajno nesto dublje i ako detektor i dalje cuti znam da je ferit(tj ono sto sam diskriminisao na ekranu) |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Minelabov E-Trac i XP Goldmaxx power | Vumi | Testiranje detektora | 11 | 02.03.2009 09:14 |
Minelab E-TRAC | Simon012 | Testiranje detektora | 27 | 05.10.2008 13:01 |
Minelab E-Trac | zeljketa | Vrste i namjena | 6 | 19.09.2008 09:09 |
Minelab X-terra 70 | zokioki | Vrste i namjena | 7 | 22.09.2007 00:28 |
minelab...... | rammstein | Vrste i namjena | 19 | 12.03.2005 15:15 |