|
|||
|
|||
Kralj Aca
Evo jednog mog zanimljivog nalaza kojeg jos nisam rastumacio.20 dinara u srebru od aleksandra iskovanog 31godine!Trazio sam ga na svim mogucim mestima ali nisam uspeo da ga pronadjem u toj godini.Da li neko moze da me razocara,jer se ja i dalje plasim da posedujem unikat pozdrav
|
|
||||
|
||||
Dobar štos.
|
|
|||
|
|||
|
||||
|
||||
Bio je jedan na ebayu za 9,99 € i nije prodat. Na zalost nisam mogao fotku da skinem ali kada u google ukucate 20 dinara 1931, prvi link koji vam se otvori odvesce vas direktno na to mjesto pa sami vidite
|
||||
|
||||
Aleksandar
Ja imam problema sa tamnim monitorom pa ne mogu da razaznam ovu kovanicu ali prema tvom opisu izgleda da se radi o tzv. specijelitetu, odnosno neredovnom izdanju kao sto su probe (eseji) i kovanja u tehnici poliranih ploca. Pogledaj u knjizi Ranka Mandica "Katalog metalnog novca" 1700 - 1994. (str. 210, stoji da se radi o tehnici poliranih ploca).
|
||||
|
||||
Ја имам сличну кованицу само од десет тадашњих динара- Носим је у мом новћанику као амајлију :-). Нашао сам на некој њиви.
|
|
||||
|
||||
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Louis XIV Kralj Francuske 1711 g. | Stef74 | Novac | 4 | 17.10.2007 22:18 |