|
|||
|
|||
Mozda je neko staklo koje je bilo isarano ili obojeno ranije, sto se sada ne vidi.
|
|
||||
|
||||
Maznuo sam ovu podelu iz jedne knjige i minimalno doterao
- Statuete božanstava i žrtvenici - Monumentalna plastika - Sitna figuralna plastika - Nakit - Posude - Upotrebni predmeti - Merni, medicinski, kozmetički i drugi instrumenti - Vojna i konjska oprema - Novac Pa u okviru ovih sekcija podsekcije npr. Nakit: - fibule - narukvice - mindjuše - prstenje - ogrlice i prvesci Ako vam se svidža, maznuću je još studioznije uz još manje doterivanja. |
|
||||
|
||||
Vumi kategorije prilikom uploada nisu u funkciji.
|
|
||||
|
||||
Pretorijanac samo nastavi ako nebude ove godine susa valjda da napunimo te fioke.
|
|
||||
|
||||
To si dobro primjetio ....salim se, uploadovati mogu samo ja i moderatori (za sada). To znaci, sliku treba postaviti u forum a mi cemo je prebaciti u galeriju
|
||||
|
||||
Postavio sam nekoliko novcica da vidite kako ce to izgledati. Fotografije moraju biti min 400x300 a max 640x480 pixli.
|
||||
|
||||
[QUOTE=Pretorijanac;2 1886]Možda bi za galeriju mogao da upotrebiš drugi pristup.
Hronološki ali kroz odredjeni predmet. Npr. fibula pa komadi iz bronzanog doba, latenski, grčki , rimski, vizantiski slovenski, srednjevekovni. Možda još preciznije da ignorišeš kulturu a poštuješ relativnu starost. Eto, tek predlog.QUOTE] Citat:
U svakom slućaju, hvala na brzoj reakciji i spremnosti za primanje novosti! Vumi, ako vam treba pomoć, stavljam se na raspolaganje! Pozdrav! |
|
||||
|
||||
Mozda za novac podatak ako je citljiv da se napise koja je kovnica.
|
|
|||
|
|||
moja prva zapazanja - odlicno je ispalo !
dodao bih jos samo jedan predlog u vezi slika da i ubuduce kod novcica revers i avers budu spojeni u jednoj slici .. reci mi samo jedno : hoces li da zadrzimo za dalje format u velicini 640X300 ? opticki je naravno bolje da sve slike budu istih dimenzija.. |
|
||||
|
||||
Format koji se moze upotri****ti ide od 400x300 pa max 640x480pixli. Kod novcica sam napravio tako u ovome slucaju jer sam morao od dvije slike praviti jednu, tako da se odjednom vide obe strane. Pokupio sam tih nekoliko novcica koji su lijepo fotografisani i obradio ih. Na zalost, niko ne pise legende uz prilozeni novcic, tako da sam ubacio samo one na kojima se iste mogu procitati.
@Perun Tako bi i trebalo da bude, ako se moze procitati, znaci kompletne legende i kovnice @acervonec Hvala na ponudjenoj pomoci. Sto se tice raspodjele po grupama vidim da zelite obrnuto nego sto je forum. Sta bi to doprinijelo, mozda samo vise kategorija i podkategorija? Evo, neka svako iznese tacno kako zeli imati sve to. Znaci, ispisite ovdje tacnu podjelu kako vi to zamisljate pa cemo se vec nekako dogovoriti, naravno ako tehnicki bude izvodljivo.
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Da li ste za to da se u forum implementira chat? | Vumi | Pitanja koja se tiču korišćenja foruma!!! | 22 | 13.04.2005 17:33 |
Da li ima svrhe da ovaj forum jos radi ? | Vumi | Zanimljivosti | 28 | 21.02.2005 15:57 |