|
|||
|
|||
A slazem se Avgustom da nije sluzila za vezivanje,jer u to vreme pa i sad je nepotreban luksuz jer su mogli da pobiju kocic gde su hteli da vezu stoku.nisam je raskopavo u nameri da je ne ostetim tako da mi po malo lici i na cauru(alka je sluzila da se provuce stangla i da se odnese do mesta zbog nepristupacnosti)
|
|
|||
|
|||
ti moram da si iz grada cim ne znas sta je spentla za klin ja takvih imam na kilo i naravno sve funkionalne
|
|
|||
|
|||
Marko, ako ''doneseš'', uslikaš i pokažeš ovaj ''dokaz'' kojim si me pošteno zaintrigirao , moja teorija o ''Troji'' postat će još više neoboriva. Daj mi sliku da ju bubnem tamo... gdje mi nedostaje u knjizi. Treba mi samo video dokaz. Savjetujem ti da mjesto pronalaska alke (ako zaista postoji) sačuvaš, ili obavijestiš vlasti, zbog eventualne devastacije ili krađe zlonamijernih huligana...
|
|
|||
|
|||
Kazem vam da je trenutno nemoguce doci do nje,pricali su mi ljudi koji su isli u pecurke da su nalazili alke(znaci ima ih vise na tom potezu)Zamolicu ih da mi pokazu mozda nije to ta na koju sam ja naisao.
|
|
||||
|
||||
Rođo, bojim se da će ti ostati rupa u knjizi. Mnogi su vidjeli alke i zaboravili poslikati. Neki se kunu da su poslikali, ali nakon razvijanja filma netragom su nestale.
|
|
||||
|
||||
Citat:
ako mislis da se radi a brodovskim alkama cisto sumnjam da je decko video tolike alke u steni
|
||||
|
||||
Citat:
jedini ja cu ih poslikati... a poslikacu i potkovice od ispod
|
|||
|
|||
Sad ste me bacili u vatru,moracu da nadjem nekog da me odvede sto pre.
Jedan covek mi je rekao da su alke od geometarskih caura drugi bas to da su sluzile za camce kao pristaniste(sto je meni malo neverovatno stim da se nalaze na preko 300 M nadmorske visine |
|
||||
|
||||
Ista prica postoji i kod mene u Bosni, u jednom susjednom mjestu kazu da na vrhu brda postoji ogromna alka, ja je nisam vidio a ne znam nikoga ko bi to mogao potvrditi. U potoku koji se slijeva sa toga brda, danas je moguce pronaci ogroman broj morskih okamanjenih skoljki, puzeva, korala i sl. Bice da je to jos za vrijeme panonskog mora. Kada bi se okolina prekopavala, mozda bi se pronasao i kakav brod ili camac iz toga vremena .
|
|||
|
|||
verovatno se nojeva barka zaglavila na tom brdu u bosni tj verovatno je bila vezana za tu ogromnu alku
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Gvozdene alke na vrhovima planina | Marisav | Priče...legende...itd | 20 | 04.02.2008 11:18 |