|
Ostali Modeli ostalih priznatih svjetskih proizvođača detektora metala kao i modela iz "kućne radinosti" |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Istina sad sam se prešaltao na Bugare,,,ali i Kinezi su mi valjali.
|
|
||||
|
||||
Može li se i kako prepoznati kopija od orginala ili tek otkriješ razliku kad izađeš na teren?
|
|
|||
|
|||
Piše na Kinezima " Made-in-China.",,nemaju oni više potrebe za foliranjem.Priče o poturenim modelima ne dolaze od Kineza već od nepoštenih preprodavača detektora koji su jedni drugima konkurencija.Oni kupe Kineske modele i onda na njih štampaju naljepnice poznatih svjetskih firmi.Kinezi to odavno ne rade,može se preko neta svaki Kineski model kupiti sa jasnom oznakom " Made-in-China."Sad ih već ima i kupiti u Evropskim trgovinama detektora .To jesu kopije brendova ali veoma dobre kopije i Kinezi ih ne poturaju pod imenom orginala to rade trgovci sa Balkana,jer u EU to nije zbog kontrole uvoza moguće.
|
|
||||
|
||||
Citat:
dovoljno je da vidis malo bolju fotografiju i primetices razliku izmedju originalnog detektora i njegove kopije. osim toga pre kupovine proveri, raspitaj se preko neta sa kime trgujes , na netu tesko sta moze ostati skriveno... zato i sluze forume kao sto je ovaj, koji se bave tom tematikom, pa pitaj na vreme , to je najjeftiniji oblik provere originalnosti... |
|
||||
|
||||
ako je istina to sto si napisao zbog potpune informacije treba da navedes koji su to "trgovci sa balkana" koji uvaljuju kopije kao originale,
cisto da se i neko drugi ne bi zajebao i pazario divljake kao da su originali.... |
|
||||
|
||||
Dobio sam preporuku za nekog iz Čačka koji prodaje MD. Kažu da je najpovoljniji s cijenom
|
|
||||
|
||||
Zna li neko da li prodaje orginale ili se radi o kopijama?
|
|
|||
|
|||
Znam slučaj da je čovjek preko neta kupio detektor iz Bugarske Fisher po jako povoljnoj cijeni a ispostavilo se da na aparatu piše Made in China.
|
|
|||
|
|||
za Fisher-a to nije cudo. mislim da su svi njihovi novi uredjaji sad kinezi ali ne znaci da ne valjaju. bas kao i mnogi drugi uredjaji ali eto to China kod nas izaziva odbojnost.
|
|
|||
|
|||
niko ti to ne moze garantovati niti znati sta taj covjek prodaje. vjerovatno originile ali znaj da se "potkradu" nekad i pomijesaju originali i kopije pa ti se valja kockati.
kupi kod nekog koga poznajes da mozes dobiti i strucnu pomoc i savjet a nece te shebati sigurno. imas ovdje na forumu ljudi koji ti mogu pomoci. ne bih nikog da reklamiram ali ti 20-30 eura jeftinije moze doci kasnije mnogo skuplje. kad istresas 800 istresi jos koji euro ,zbog sebe. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Kineske kopije | Naki011 | Ostali | 3 | 19.06.2012 16:41 |