Vumi's Antika  

Nazad   Vumi's Antika > V A Ž N O !!! > Kako se registrirati?
Portal Galerija Pričaonica Detektor šop Pomoć korisnička lista Kalendar Označite sve forume kao pročitane

Kako se registrirati? Ovdje možete pronaći potrebne informacije oko načina registriranja u forum.

Odgovor
 
Teme - opcije
  #1  
Staro 27.10.2010, 21:16
Korisnička slika od Vumi
Vumi Vumi je offline
ADMINISTRATOR
 
Registriran : 26.04.2004
mjesto: Ilirikum
Starost: 54
prilozi: 7.884
Zahvaljivao se: 151
Dobio je 1.060 zahvalnice(a/u) za 407 priloga
Kako se registrirati

Poštovani, potencijalni korisniče ovog foruma. 1. U VEZI REGISTRACIJE PROČITAJTE SLEDEĆE


REGISTRACIJA JE BESPLATNA

Nove registracije će se od sada vršiti samo 4x godišnje. Pošto su zadnje registracije urađene 11.02.2012, sledeće registracije će biti za 3 mjeseca tj 10.05.2012 itd. (registracije u augustu će vjerovatno biti pomjerene za drugu polovinu mjeseca (zbog godišnjeg odmora).
Ove promjene su urađene iz razloga što se dosta novih korisnika uopšte ne drži pravilnika foruma i nakon registracije ne dolaze uopšte na forum a kada se nakon nekog vremena izbrišu sa korisničke liste, onda dolaze sa pitanjima zašto ne mogu da se prijave na forum a registrirani su. Tako neodgovorne i neozbiljne osobe ne želim svaki mjesec registrirati iznova i trošiti dragocjeno slobodno vrijeme.ŠTA TREBA DA SE NALAZI U POPUNJENOM FORMULARU???
 1. Željeno korisničko ime (ako se ne navede, email sa zahtjevom, biće jednostavno izbrisan)
 2. Važeća E-Mail adresa na koju će biti poslata lozinka za prijavu. Važeća email adresa neka bude ona koju unesete u kontakt formular, na koju ćete dobiti vaše pristupne podatke.
 3. Kraći navod razloga zbog koga se želite registrirati u forum

Obavezno pazite da u kontakt formular unesete pravilno vašu email adresu. Nemojte se javljati sa pitanjem, zašto nisam dobio odgovor u vezi registracije već prvo pogledajte da se forumska poruka ne nalazi u SPAM-u vašeg servera.

Svi zahtjevi koji budu poslati, biće obrađeni u gore navedenom vremenkom periodu (kvartalno). Na pitanja tipa, zašto moram da čekam ili može li to što prije, neće biti odgovarano.

ŠTA ĆE SE DESITI NAKON USPJEŠNE REGISTRACIJE?
 1. Novi korisnik će se nalaziti u grupi "Početnik", koja nema prava da koristi forume "Praistorija" i "Antika" i tako će ostati sve dok se ne sakupi određeni broj konstruktivnih postova. Pošto sve više novih korisnika, iz nemogućnosti da učestvuju u navedena 2 foruma, fotografije postavljaju na druge servere i iste linkuju na forum, isti će biti kažnjeni isključenjem sa foruma. Znači, fotografije se trebaju postavljati samo na forumski server a ne linkovi ka drugim serverima!!! Postovi u kojima se samo zahvaljuje i sl, postovi koji se nadovezuju na teme koje nisu aktualizirane više godina - biće brisani. U slučaju da se počnu aktualizirati stare teme, prilozi će biti izbrisani a korisnik najvjerovatnije kažnjen isključenjem).
 2. Da bi korisnik prešao u grupu "Registrirani", moraće da sakupi, za sada, samo 25 postova
 3. Nepotrebni postovi će biti brisani i neće biti potrebe da se šalju pitanja tipa, zašto se moji postovi brišu. Odgovor na ovo pitanje se neće davati, nego se već nalazi u gornjem redu.
 4. U slučaju da se prekrši jedno od glavnih pravila foruma, a to je - da je ovdje zabranjeno prodavati ili kupovati predmete, kao i pitanja u vezi cijena ili navode o cijenama pojedinih predmeta, korisnik će biti kažnjen.
 5. Neaktivnost novih korisnika će takođe biti kažnjena isključivanjem sa foruma tj. brisanjem korisničkog računa, tako da će dotična osoba morati podnositi novi zahtjev za registraciju i čekati vrijeme kada se iste budu obrađivale.
 6. Neaktivnost u prvih 7 dana nakon registracije biće kažnjena isključivanjem, isto kao i nedolaženje na forum od 2 mjeseca.
 7. Na pitanja, zašto moram da čekam da bih promijenio korisničku grupu, odgovor se neće davati
 8. Zabranjeno je da se slobodan dio foruma koristi za postavljanje nalaza koji ne spadaju u te dijelove foruma (recimo, korisnik zeli da postavi nekakav anticki predmet u dio podforum "Antika" i iz razloga sto mu to trenutno nije dozvoljeno on ga ubaci u bilo koji podforum gdje ima pravo da postavlja teme)

NAPOMENA:
Zbog sve veceg broja neuspjesnih registracija (novim korisnicima se posalju podaci o registraciji a isti se nikada ne pojave na forumu), vjerovatno iz razloga sto email koji im se posalje sa pristupnim podacima zavrsi u SPAMU njihovog email servera, svi oni, koji su poslali zahtjev za registraciju, neka prate temu u forumu OBAVIJESTI, posto se u njoj nalaze navedeni novoregistrirani korisnici kao i oni koji su izbrisani sa korisnicke liste (datum registracije i datum brisanja). Ako se neko nadje u toj listi a nije dobio email sa pristupnim podacima, obavezno neka pregleda svoje emaile u SPAM datoteci svoje poste.


Drugarski pozdrav
administrator

Promijenjeno od Vumi (25.02.2017 u 21:23 sati)
odgoovorite sa citatom
  #2  
Staro 16.03.2014, 23:23
Korisnička slika od Vumi
Vumi Vumi je offline
ADMINISTRATOR
 
Registriran : 26.04.2004
mjesto: Ilirikum
Starost: 54
prilozi: 7.884
Zahvaljivao se: 151
Dobio je 1.060 zahvalnice(a/u) za 407 priloga
Ponovno je uvedeno automatsko registriranje novih korisnika. Registracije ce biti kontrolisane i tek nakon toga aktivirane. Svi oni koji se registriraju, automatski ce dobijati email na registriranu E-Mail adresu u kojoj ce se nalaziti link za dovrsavanje registracije (kontrola ispravnosti email adrese). Prema tome, nakon popunjavanja formulara i slanja zahtjeva, obavezno pregledati postu i ako se u ulaznoj posti ne nalazi email poslat od foruma, pregledati SPAM datoteku jer se zna desiti da ti emaili budu tamo preusmjereni.
Novoregistrirani korisnici ce se kao i do sada naci prvo u korisnickoj grupi "Pocetnik" i imace ista prava kao i do sada sto je doticna grupa imala.
__________________
Nikada nećeš izgubiti pravi put
budeš li radio prema osjećanju i savjesti...
*Gete*

Promijenjeno od Vumi (25.02.2017 u 21:17 sati)
odgoovorite sa citatom
  #3  
Staro 25.02.2017, 21:18
Korisnička slika od Vumi
Vumi Vumi je offline
ADMINISTRATOR
 
Registriran : 26.04.2004
mjesto: Ilirikum
Starost: 54
prilozi: 7.884
Zahvaljivao se: 151
Dobio je 1.060 zahvalnice(a/u) za 407 priloga
Iz odredjenih razloga automatsko registriranje je deaktivirano.
__________________
Nikada nećeš izgubiti pravi put
budeš li radio prema osjećanju i savjesti...
*Gete*
odgoovorite sa citatom
Odgovor

Teme - opcije

Forumske odredbe
Vama nije dozvoljeno, postavljanje novih tema.
Vama nije dozvoljeno odgovarati na priloge
Vama nije dozvoljeno uploadovati dokumenta
Vama nije dozvoljeno obrađivati vaše priloge

BB-kod je uključen.
Smileys su uključen.
[IMG] Kod je uključen.
HTML-kod je isključen.


Slične teme
TEMA Autor Forum odgovora zadnji prilog
Ludjaci nisu jos izumrli Vumi Zanimljivosti 10 06.10.2007 17:41


brojač posjetilaca

Powered by vBulletin® Verzija 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by vBCMS® 2.7.1 ©2002 - 2024 vbdesigns.de
Vlasnik foruma nije zadužen za zaštitu ovdje unesenih tekstova, slika ili dokumenata.Za sve unesene tekstove, slike i dokumenta odgovaraju sami autori priloga!!! Ako slučajno dođe do kršenja tuđih autorskih i drugih prava, odgovoran je sam autor unesenog priloga, tako da se sam vlasnik foruma oslobađa bilo kakve odgovornosti!!!